ePrivacy og GPDR Cookie samtykke levert med TermsFeed Privacy
Brannrådgivning

– Jeg opplever at jeg gjør en viktig jobb, hver dag

I Fokus Rådgivning ønsker vi å gi våre ansatte rom til å vokse og utvikle seg. Derfor setter vi stor pris på initiativ til å øke intern kompetanse. Sindre Myrlund begynte i Fokus Rådgivning som prosjektleder, men med en brennende interesse for brannsikkerhet som har fulgt ham siden studiene, ble det raskt naturlig å utforske dette nærmere.

– Etter å ha vært ansatt i Fokus Rådgivning en stund ga jeg uttrykk for at jeg kunne tenke meg å dreie kompetansen mot brannsikkerhet. Dette ble veldig godt mottatt og jeg har fått utvikle meg internt og bygget på kompetansen slik at jeg i dag er brannteknisk rådgiver. 

 Videreutviklet kompetansen internt

Sindre er utdannet bygningsingeniør fra NTNU, hvor han blant annet skrev bacheloroppgave om brannsikkerhet. Han jobbet noen år i entreprenørbransjen, før han begynte som prosjektleder i Fokus Rådgivning. Han forteller at han ble særlig inspirert til å endre kurs etter å ha blitt kjent med brannteknisk avdeling:

– ­I Fokus Rådgivning er vi små nok til at vi kommer tett på avdelingene, og jeg hadde snakket litt med Tanja, som er leder for brannteknisk avdeling. Da merket jeg at dette var riktig for meg.

Å videreutvikle intern kompetanse er en del av Fokus Rådgivnings strategi, og initiativet ble tatt godt imot da avdelingen hadde behov for flere rådgivere. Med sin bakgrunn fra både entreprenørbransjen og som prosjektleder, ble Sindre et verdifullt tilskudd til en avdeling som har en svært variert hverdag:

– Som brannteknisk rådgiver er jeg ofte innom prosjekter i kortere faser enn som prosjektleder. Jeg blir involvert i alle mulige prosjekter, i ulike faser og varighet. Det gjør arbeidsdagen svært variert og spennende.

En meningsfull jobb

Brannavdelingen består av flere erfarne rådgivere og tekniske tegnere, og samarbeid er en viktig faktor i Sindre sin hverdag:

– Vi er et team med bred kompetanse. Tett samarbeid mellom for eksempel teknisk tegner og brannrådgiver sikrer effektive og gode prosesser hvor alle kan fokusere på det vi kan best. I tillegg gir det trygghet å ha svært dyktige kollegaer i avdelingen som jeg kan sparre med.

Her kan du lese mer avdeling for brannrådgivning. 

Å jobbe med brannsikkerhet gir Sindre en følelse av mening:

– Jeg opplever at jeg gjør en viktig jobb. Å gi gode råd rundt brannsikkerhet kan potensielt være livreddende. Det føles godt å bidra med noe så nyttig!

Det er stor fleksibilitet i hverdagen og ønsker man å jobbe hjemmefra er det fullt mulig. Likevel velger de fleste, inkludert Sindre, å reise til kontoret i Sandvika de fleste dager:

– Det er så godt miljø og det gjør hverdagen bedre å sitte tett på kollegaer, både faglig og sosialt.

På spørsmål om hva han liker best med å jobbe i Fokus Rådgivning, må Sindre nevne flere ting. I tillegg til fleksibilitet og spennende arbeidsoppgaver, trekker han fram størrelsen på organisasjonen som en viktig faktor:

– Alternativet blir ofte veldig store bedrifter. Her er vi små nok til at vi kan påvirke det som skjer i bedriften og vår egen hverdag. Det er åpent for forslag og diskusjon, og med reelle påvirkningsmuligheter for egen hverdag er det gøy å bidra. Blant annet har jeg vært med på å utvikle bærekraftstrategien vår.

Her kan du lese mer om vårt arbeid med bærekraft og samfunnsansvar. 

– Fokus Rådgivning har en fin sammensetning av dyktige folk, det ser man også på prosjektene vi jobber med. Jeg liker veldig godt å jobbe her, avslutter han.