ePrivacy og GPDR Cookie samtykke levert med TermsFeed Privacy

Fokus Rådgivning er bronsepartner med Ingeniører Uten Grenser

Fokus Rådgivning inngikk partnerskap med Ingeniører Uten Grenser (IUG) våren 2022, og nå fornyer de samarbeidet om humanitær ingeniørinnsats i sårbare områder i verden. Partnerskapet utvides til 2025.

Pressemelding fra Ingeniører Uten Grenser

Imponert over innsatsen i 2022
- Vi er mektig imponert over arbeidet IUG gjør for å skape muligheter for mennesker og lokalsamfunn i lav- og mellominntektsland, forteller daglig leder i Fokus Rådgivning Reidar Steine. 

Nylig la Ingeniører Uten Grenser fram sin årsrapport som forteller at frivillige ingeniører og teknologer har bidratt med 11 000 timer i 23 prosjekter i 8 land. Effekten av denne innsatsen dekker et bredt spekter av områder: Strøm til skolebygg, økt matsikkerhet i Ghana, utslippskalkulator som gir grunnlag for kutt i klimagassutslipp ved drift av feltsykehus, styrking av undervisningskompetanse i realfag for grunnskolelærere i Kenya og sirkulære løsninger for plasthåndtering i flere land.

Bærekraftarbeid uten grenser
Daglig leder i IUG, Marianne Nilsen Sturmair er veldig glad for å ha Fokus Rådgivning med som bedriftspartner i årene framover. – For IUG er det avgjørende viktig med gode bedriftspartnere som Fokus Rådgivning for å lykkes med våre prosjekter. Globalt bærekraftarbeid trengs mer enn noen gang. Næringslivet har generelt høy troverdighet på bærekraftarbeid her hjemme i Norge. Men for å nå både globale klimamål og følge opp alle de 17 bærekraftmålene som utgjør vår felles arbeidsplan fram til 2030, trenger vi et næringsliv med vilje til å tenke ut over Norges grenser, sier Nilsen Sturmair.

For Fokus Rådgivning er partnerskap med IUG, en måte de kan bidra til globalt bærekraftarbeid.

- Som bedrift er vårt fokus her i Norge å bruke ingeniørfaget til å gjøre omgivelsene til mennesker tryggere, gjennom prosjektstyring, brann- og teknisk rådgivning. Gjennom partnerskapet med IUG bidrar vi til ingeniørfaglig innsats som gir mulighet for positiv utvikling i utsatte områder i verden og skaper trygghet for mennesker som lever under svært tøffe livsbetingelser, avslutter Steine.

Kort om Ingeniører Uten Grenser (IUG):
IUG er en ideell organisasjon som ble etablert i 2011. Tuftet på innsats fra frivillige ingeniører og teknologer bidrar IUG til grønn infrastruktur i lav- og mellominntektsland. Årsrapport for deres humanitære ingeniørinnsats i 2022 kan leses her: Årsrapport IUG 2022

Les mer om Ingeniører Uten Grenser og arbeidet de gjør på nettsidene deres.

 

Vi søker energirådgiver
Ledig stilling

Vi søker energirådgiver

Vi søker nå etter en energirådgiver med noen års erfaring til vår avdeling Energi og teknikk. Energirådgiver er en nyopprettet stilling i avdelingen. Avdelingsleder vil sikre at stillingen blir formet…